Verkeersnieuws uit Waalre: Verkeershinder Eindhovenseweg

Van 06-05-2024 tot 31-12-2024
project thumbnail
Verkeersnieuws uit Waalre: Verkeershinder Eindhovenseweg

Vanaf maandag 6 mei start de gemeente Waalre met de werkzaamheden voor de Eindhovenseweg Fase 3C. Fase 3C bestaat uit het traject op de Eindhovenseweg bij de kruising Koningin Julianalaan en Koningin Wilhelminalaan.

Wat gaan we doen
Het kruispunt krijgt een nieuwe inrichting. De nieuwe inrichting is vergelijkbaar met de nieuwe ovonde bij de Raadhuisstraat en Brabantialaan. Met deze inrichting verbetert de doorgang van het kruisende verkeer vanuit de zijwegen Kon. Julianalaan en Kon. Wilhelminalaan. Het lange wachten om de Eindhovenseweg op te gaan of over te steken wordt met de ovonde minder. Dit was ook één van de speerpunten van het ontwerp van de Eindhovenseweg. Zodra de wachttijd te lang wordt, regelen de verkeerslichten een goede doorgang.

Planning
Vanaf maandag 6 mei starten de werkzaamheden aan de oostzijde (Kruising Koningin Wilhelminalaan). Naar verwachting duren de werkzaamheden binnen fase 3C t/m december 2024.
 • Oostzijde - kruising Kon. Wilhelminalaan: 6 mei t/m medio augustus 2024
 • Westzijde - kruising Kon. Julianalaan: medio augustus t/m november 2024
 • Afronding oostzijde - kruising Kon. Wilhelminalaan: november en december 2024
 •  
Bereikbaarheid en omleidingen
Tijdens deze fase zijn kruisende wegen Kon. Wilhelminalaan en Kon. Julianalaan niet of slecht bereikbaar. Plan tijdig uw vertrek in. Pak de fiets of neem de snelste route via de nieuwe N69.
 • Voetgangers: Bereikbaar via trottoir of rijplaten. U mag over het fietspad lopen.
 • Fietsers: Voor fietsverkeer gelden lokale omleidingen. De route wordt aangegeven met gele bebording.
  • Raadhuisstraat, Leesakker, Michiel de Ruyterstraat, Kon. Julianalaan, Prins Constantijnlaan, Parklaan, Lissevenlaan, Valkenswaardseweg
  • Brabantialaan, Nassaustraat, Burg. Van Dommelenlaan, Irenelaan, Valkenswaardseweg
 • Auto: Het doorgaande autoverkeer op de Eindhovenseweg tussen Eindhoven en Valkenswaard blijft mogelijk via (tijdelijke) asfaltrijbanen. De Koningin Wilhelminalaan is tijdens deze fase afgesloten. Ook van- en naar de Koningin Julianalaan is beperkte toegang.

Meer informatie
Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Waalre via telefoonnummer: 040-2282500 of een mail sturen met uw vraag naar [email protected].