Norbertusdreef

Van 13-02-2024 tot 21-02-2024
project thumbnail

Aanpassing inrit Norbertusdreef vanuit Tienendreef
Vanaf maandag 19 tot en met woensdag 21 februari zal een aannemer in opdracht van de gemeente de inrit van de Tienendreef naar de Norbertusdreef in Dommelen aanpassen.

Sinds half december zijn de werkzaamheden aan de Norbertusdreef afgerond en is de weg weer open voor verkeer. Net als de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef en de Bergstraat, is ook de Norbertusdreef een 30 km weg geworden, met plateaus en verkeer van rechts dat voorrang heeft. De inrit vanuit de Tienendreef naar de Norbertusdreef voldoet aan de wettelijke normen voor een constructie die hoort bij dit soort weg. Toch ontvangen we bij de gemeente reacties van weggebruikers die deze drempel als bijzonder hinderlijk ervaren. Vooral als ze vanaf de Tienendreef linksaf de Norbertusdreef in willen rijden en de rijbaan met het tegemoetkomend verkeer zo snel mogelijk willen kruisen.
Om gevaarlijke situaties op deze plek te voorkomen, hebben we besloten om in dit geval een uitzondering te maken en deze drempel iets te verlengen, waardoor de helling minder steil wordt.

Afsluiting één rijbaan Tienendreef op 19, 20 en 21 februari
Dat doen we van 19 tot en met 21 februari. Voor de veiligheid van de wegwerkers is het nodig om op deze drie dagen één rijbaan van de Tienendreef (die grenst aan de Norbertusdreef) af te sluiten voor het verkeer.

Gewijzigde route buslijn 317
Daarom rijdt buslijn 317 op deze drie dagen niet naar Dommelen, maar volgt de bus de route die eerder ook gevolgd werd tijdens de werkzaamheden aan de Norbertusdreef: vanaf de Markt via halte Florapark/Dommelseweg naar de  Dijkstraat en keert hij om bij rotonde Nieuwe Waalreseweg.
Busreizigers vanuit en naar Dommelen-Noord kunnen tijdelijk alleen gebruik maken van buslijn 318 en de haltes bij het Brouwerijplein en in de Bergstraat bij het Martinusplein, of in Valkenswaard instappen op buslijn 317 (of 318).
Vanaf donderdag 22 februari hervat Hermes de normale dienstregeling van buslijn 317.

Informatie
Het hele project van de Norbertusdreef en omgeving is te zien op: www.valkenswaard.nl/dommelenzuid .
Via de digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle werkzaamheden in Dommelen Zuid en de Dommelseweg in Valkenswaard. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Meld u dan eenvoudig aan via deze link: https://www.bereikbaarvalkenswaard.nl/nieuwsbrief-dommelen-zuid

Kijk voor alle verkeerswerkzaamheden in onze gemeente: www.watgebeurtervoormijndeur.nl/valkenswaard
Vragen? Mail naar [email protected] .